Brad Pitt


Het is een pareltje onder de blauwe druiven. Alleen de verpakking is al soepeler dan de ordinaire wijnfles. Hij is elegant en verfijnd. Houdt het hoofd graag koel en dat op een kalk-rijke bodem. Hij is als Brad Pitt. Jong al heel lekker, fris en met inhoud.

images-1

Deze Brad kan uitzonderlijk goed rijpen op de fles. Waar hij na enkele hunkerende jaren nog steeds heel lekker is. Hij krijgt meer diepgang en lagen. Je blijft eraan ruiken. Dan hebben we meteen duidelijk waarom deze rode ridder een echte vrouwenwijn is. Fruitig, rond maar met genoeg Pit(t) en frisheid. Soms diep en vol ervaring dan weer verrassend schoon, stoer, jong en sexy.

Dus dames, op naar de betere wijnwinkel en haal je eigen Brad in huis. Omdat hij soms ook over straat wil, gebruikt deze elegante prins op het lichtvoetige witte paard verscheidene synoniemen. Je komt hem ook tegen onder de naam Auvernat Noir, Pinot Tinto, Klevner, Okrugla Ranka (Onze mister Pitt als Oostblokgangster met 5 o’clock shadow, verschijnt direct in mijn hoofd, maar laat je eigen fantasie ook gerust zijn gang gaan). Hij heeft nog zo’n 200 andere koosnaampjes, er zit vast iets bij waarvan jouw vlinders op hol slaan.

 

 

Een hel van een druif, een wonder van een wijn…

Uiteraard is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De man van Angelina (ook al een probleempje.. ) is wel enigszins arrogant en gevoelig. Hij gedijt het best in een koel klimaat. Wij denken bijvoorbeeld aan Nederland. Verder is hij heel fijngevoelig voor van alles en nog wat. Zo eist hij een lange lente en zachte herfst. Door zijn tere huid heeft hij snel last van schimmel en rot. Kortom, geen pretje om te onderhouden. De smaak is het allemaal waard, maar pak het slim aan. Neem af en toe een glas, of twee, geniet er ontzettend van en geef hem dan weer terug aan mevrouw Jolie-Pitt. No muss, no fuss.

389131_584711854885819_2091003404_n

Uiteraard gaat het hier over Pinot Noir. Een hel van een druif, een wonder van een wijn, in diversen briljante gedaantes.  Pinot Noir heeft de hoofdrol in de Bourgogne, maar de Duitse Spätburgunder scoort de laatste tijd erg goed bij de professionele alcoholisten en is meteen ook een stuk goedkoper dan zijn arrogante Franse broer. Proost dames en vergeet niet je men

eer ook een slokje te laten proeven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *