It’ s a Dirty Job.


Jij zult wijn waarschijnlijk associëren met ontspanning en plezier. Ik ook. Maar niet altijd. Op mijn werk ben ik namelijk degene die de wijnkaart maakt. In de kroeg vraagt men mij of je hier wijn kunt drinken. Ik krijg sms’jes met foto’s van wijnetiketten van bekenden die in de supermarkt staan. In restaurants bepaal ik of we Shiraz of Syrah drinken.  Heel soms ben ik gewoon een beetje ‘Wijn Zat’. ‘Wijn Moe’. Hoe je het ook wil noemen. Maar ik vond die eerste wel een mooie woordspelling.

Mooi voorbeeld is afgelopen Oud& Nieuw. Ik had wat mensen uitgenodigd om te komen eten.  De eters waren samen overeengekomen dat ik niet zou koken. Wel zouden zij doorgeven wat zij zouden maken. Dan kon ik daar leuk wijn bij uitzoeken. IK gaf een etentje! E-T-E-N-(tje)!

Mijn vriendje vond het best relaxed want aangezien ik kook, doet hij de afwas (mooie regel vind ik dat..). En hij vindt dat de keuken er na mijn gedane zaken uitziet of er een bom is ontploft. Maar ik was toch een beetje gepikeerd.

Vinden ze soms dat ik niet kan koken? Normaal is toch de regel dat je wijn meeneemt als je uitgenodigd wordt voor een diner? Niet het diner zelf.

Uiteraard heb ik wel passende wijn gehaald.  Maar als aperitief een mooie Tanqueray Gin met komkommer en Fevertree Tonic (geloof me,een GT in de kroeg is nooit meer hetzelfde) en toe een mooie rum en Limoncello. Het voelde toch als een statement. Vandaag ben ik vrij!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *