L’Épicerie Fine


TV5MONDE , elke woensdag 22.30
(Nederlands ondertiteld, Frans gesproken)
De afleveringen zijn fijn verdeelt in hapklare brokken van 26 minuten zodat je tussendoor wat lekkere hapjes kunt maken, want honger krijg je gegarandeerd! En waar andere tv-chefs(op bijvoorbeeld 24 kitchen) je toespreken alsof je 6 bent, zelf niet echt kunnen koken, in de camera spugen, of eruit zien als een uitgeputte konijn in de kop/cameralampen (of alle bovenstaande). ben je bij deze meester-kok in goede handen.

Duidelijke uitleg, geen geschreeuw (Gordon Ramsey) of onnodig veel poeha (Robert Kranenborg en  zijn immer charmante dochter).
Deze man weet waar hij het over heeft en deelt graag met je.Chefkok Guy Martin, bekend van verschillende sterrenrestaurants (Le Grand Véfour) en winnaar van vele prijzen waaronder ‘Beste chef van het jaar’ door Gault & Millau presenteert nu op de Franse zender tv5 een serie docu’s om bij te water tanden.

“De producten die ik dagelijks transformeer in Grand Véfour hebben allemaal een verhaal. Ik wil dus graag de mannen en vrouwen in de spotlight zetten die datgene produceren, kweken en verbouwen dat het beste is wat het land, de zee en Frankrijk te bieden heeft. Dit hoeven niet per se altijd de meest kostbare producten te zijn!”

Elke aflevering behandelt één prachtig product van Martin’s nationale bodem (hij is en blijft tenslotte toch een Fransman.) en behandelt naast culinaire variaties ook de geschiedenis en het productieproces. Alles in het Frans (gelukkig wel ondertiteld) want dat klinkt al lekkerder!
Aan bod komen dit seizoen onder andere: Comté, saffraan, kruiden uit de Provence, vanille, topinamboer en nog 22 andere afleveringen/producten. Hier kom je de herfst goed mee door!

Must See!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *